Rentevaste periode loopt af

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op

Mijn rentevaste periode hypotheek loopt af, wat is verstandig om te doen?

Wanneer de rentevaste periode van je hypotheek op zijn einde loopt, zal de bank of kredietverstrekker je automatisch een nieuw voorstel doen. Maar wat is nu verstandig wanneer je rentevaste periode is afgelopen? Lees alles over rentevaste periode loop af in onderstaand artikel. 

Rentevaste periode loopt af? 
Vergelijk direct het grootste aanbod hypotheekrentes en ontdek of oversluiten loont! Actuele hypotheekrente >>

Rentevaste periode hypotheek loopt af

Houd zelf in de gaten wanneer de rentevaste periode ongeveer afloopt. Op die manier kun je op tijd beginnen met rondkijken, zodat je ook weet wat de verschillende mogelijkheden zijn. Je hoeft niet perse te wachten op het voorstel van de bank.

Hypotheekrente loopt af – Oversluiten

Veranderen van hypotheek zou interessant kunnen zijn. Vooral wanneer de rentetarieven hypotheek laag zijn. Misschien krijg je elders namelijk wel een lagere rente. Controleer wel altijd even of er een boeterente wordt opgelegd bij vroegtijdig oversluiten!

Waar je ook aan moet denken als je overweegt je hypotheek over te sluiten, is dat je opnieuw naar de notaris zult moeten. Dit kost extra, waardoor het maar de vraag is of het rentevoordeel dat je krijgt opweegt tegen kosten.

Rentevast periode loopt af - Onderhandelen

Als je besluit je hypotheek niet over te sluiten naar een andere bank, is het altijd raadzaam om te onderhandelen over het voorstel dat de bank je heeft gedaan. Misschien is je lening ten opzichte van de woningwaarde wel fors lager geworden, waardoor een rentekorting op zijn plaats zou zijn. 

Besparen op je hypotheek is heel makkelijk!Vergelijk het grootste aanbod hypotheekverstrekkers op rente en voorwaarden. Kies de best passende, sluit online over en bespaar direct op je hypotheek! Hypotheekrente vergelijken >>