Heb ik een BKR?

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op

Of je een BKR registratie hebt en hoe deze er uit ziet vraag je op bij Stichting BKR. Je krijgt dan een overzicht met alle kredieten en leningen die je ooit hebt afgesloten, eventuele betalingsachterstanden en/of bijzonderheden. Als je ooit een BKR registratie hebt gehad, dan blijven deze gegevens meestal nog 5 jaar zichtbaar, nadat de lening is afgelost.

Heb ik een BKR registratie? 

Ben je gewoon nieuwsgierig en wil je checken of en hoe je staat geregistreerd? Dat kan eenvoudig via de website van Stichting BKR. Je kunt dan kiezen tussen de BKR Basis en het BKR Premium Pakket.

  • BKR Basis is een eenmalige inzage die je ontvangt op papier en per post. Deze aanvraag kost 4,95 euro exclusief verzorg en identificatiekosten.
  • BRK Premium is uitgebreid met een online omgeving, waarbij je een jaar lang toegang hebt tot je gegevens en een mail ontvangt als er iets verandert qua status. Voor het BKR Premium Pakket betaal je 12,50 euro exclusief verzorg en identificatiekosten.
Tip! Vanaf mei 2018 mag je een keer per jaar je BKR gegevens helemaal gratis opvragenNa aanvraag duurt het via deze weg wel nog vier weken voor je het overzicht ontvangt.  

BKR registratie opvragen van iemand anders   

Om privacy redenen is het niet mogelijk om de BKR registratie van iemand anders te checken. Het is echt een persoonlijk iets en je kunt alleen je eigen BKR registratie inzien.

Tags: