Boot financieren

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op

Nederland is een echt waterland en veel mensen hebben dan ook een boot. Een beetje boot kost echter flink wat geld en niet iedereen heeft dit zomaar klaar liggen. Wil je heel graag een boot, dan is er de mogelijkheid om deze boot te financieren, oftewel geld lenen voor boot.

Wil je een boot financieren? 
Vergelijk het grootste aanbod leningen op rente en voorwaarden. Zo bespaar je snel en makkelijk veel geld!  Goedkoop geld lenen >>

Financiering boot

In Nederland een boot financieren kan op een aantal manieren. De meest voorkomende mogelijkheden zijn:

  • Financiering boot door middel van een lening
  • Boot financiering door middel van een scheepshypotheek
  • Boot financieren via de verkopende partij

Boot financiering - Persoonlijke lening

De meest voorkomende manier van boot financiering is door een persoonlijke lening af te sluiten bij de bank. Je spreekt dan een financieringsbedrag af, waarna aan de hand daarvan de rente en looptijd van de lening wordt bepaald. Aan het eind van deze periode heb je het volledige bedrag afbetaald, inclusief rente. Het is slim om vooraf eerst alle leningen met elkaar te vergelijken, zodat je de lening met de laagste rente en beste voorwaarde kiest.    

Scheepshypotheek aanbieders

Een andere mogelijkheid is door een hypotheek af te sluiten via scheepshypotheek aanbieders. Je moet de boot dan wel in een register laten opnemen en hij moet voorzien zijn van een registratienummer. Het voordeel van een boot financieren door middel van een scheepshypotheek, is dat je een lagere rente betaalt dan bij een lening. Meestal is de looptijd bij een scheepshypotheek ook langer dan bij een lening. Hierdoor zullen de maandlasten iets lager uitvallen.

Boot financieren via verkopende partij

Als laatste kun je een boot financieren via de verkoper. Je betaalt dan een bepaalt bedrag ineens en de rest betaal je af in termijnen. Voordeel is dat de rente die je betaalt over het resteren bedrag vaak lager is dan bij een lening. Je moet dan zoals gezegd wel een percentage aanbetalen en dat heeft niet iedereen zomaar klaarliggen.

Leningen vergelijken was nog nooit zo makkelijk!Online vind je snel en eenvoudig het grootste aanbod leningen. Sluit af en bespaar direct op je boot financiering! Geld lenen vergelijken >> 
Tags: