Creditcardschuld

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op

Aankopen doen met je creditcard is natuurlijk heel handig. Je betaalt er wereldwijd mee en je aankopen zijn ook nog verzekerd. Hartstikke mooi dus. Er is alleen één nadeel. Wanneer je iets te enthousiast omspringt met je creditcard loop je het risico een hoge schuld op te bouwen met een erg hoge rente. Met andere woorden, een schuld op je creditcard kan snel in de papieren lopen. Zorg dan ook altijd dat je zo snel mogelijk van een creditcard schuld afkomt. Heb je op dit moment niet genoeg geld en lukt je creditcard schuld aflossen niet direct? Dan is een goedkopere lening zeker het overwegen waard!

Creditcard schuld

Je bouwt een creditcard schuld op, aangezien aankopen niet direct van je rekening worden geschreven. Elke betaling wordt gewoon verwerkt, maar pas aan het eind van de maand van je rekening geschreven. Staat er dan niet genoeg geld op je rekening om al het geld af te schrijven, dan bouw je een creditcard schuld op.

Wat gebeurt er als je je creditcard niet kan terug betalen?

De rente die je betaalt over een creditcard schuld loopt al gauw op tot 15 procent! Bij een tijdelijke schuld van 1.000 euro is dat dus 150 euro alleen al aan rente die je betaalt. Enorm. En dan hebben we het nog niet over de jaarlijkse kosten die een creditcard met zich meebrengt. Ook deze kunnen zomaar enkele tientallen euro’s per jaar zijn.

Creditcard terugbetalen tips

Nogmaals, het is dus zaak om zo snel mogelijk van je creditcard schuld af te komen. We weten dat dit niet eenvoudig is, dus willen we je graag op weg helpen met een aantal tips:

  • Kies je een creditcard, ga dan sowieso voor een creditcard met een laag limiet. Zo voorkom je in ieder geval erg hoge schulden.
  • Schaf nooit meer dan één creditcard aan. Meerdere creditcards is alleen maar een hoger risico op meer schulden.
  • Neem je een creditcard, vergelijk dan van te voren eerst alle aanbieders en kies de creditcard met de laagste rente en lage kosten.
  • Heb je eenmaal een creditcard schuld, maar niet genoeg geld om deze ineens af te lossen? Betaal dan in termijnen. Los met andere woorden in ieder geval direct af. 
  • Heb je een beetje spaargeld, gebruik dit om af te lossen. Over spaargeld krijg je nu bijna geen rente, terwijl je wel een hoop rente betaald over je creditcard schuld.
  • Geen hoge rente betalen over je creditcard schuld? Aflossen kan direct met een lening. Dit klinkt misschien gek, maar goedkoop lenen is stukken voordeliger schuld op je creditcard. Je lost zo een dure schuld af met een goedkopere schuld. 
  • Er bestaan ook debetcards. Deze zijn vergelijkbaar met een creditcard, alleen zet je hier vooraf geld op. 
  • Online betalingen doen? Gebruik Paypal in plaats van je creditcard. Je betaalt er internationaal bijna overal mee en het geld wordt direct van je rekening geschreven. Je bouwt dus geen schuld op. 
Tags: