Restschuld financieren

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op

Wanneer je hypotheekschuld hoger is dan de waarde van je huis, dan heb je een restschuld. Je huis staat op dat moment ‘onder water’, waardoor je bij een verkoop met de opbrengst niet je volledige hypotheek kunt terugbetalen. Dit deel van de schuld wat open blijft staan moet wel worden terugbetaalt aan de hypotheekverstrekker. Dit noemen we financieren restschuld en dat kan op een paar manieren.

Restschuld financieren? Betaal niet te veel! Vergelijk het grootste aanbod leningen. Kies de laagste rente en beste voorwaarden. 
Goedkoop geld lenen >>

Financieren restschuld met eigen geld

Als eerst is er de mogelijkheid om een restschuld af te lossen met eventueel spaargeld. De meeste mensen hebben helaas niet zo’n groot spaarbedrag over dat ze hiervoor kunnen en willen gebruiken. Tenzij de restschuld niet hoog is, zal deze optie dus niet voor de hand liggen.

Restschuld financieren met levensverzekering

Een andere optie om restschuld terug te betalen is om tot de hypotheek behorende rekeningen te gebruiken. Denk hierbij aan een bankspaarrekening of een levensverzekering. Hiervoor gelden wel bepaalde voorwaarden die per hypotheekverstrekker verschillen.

Meefinancieren restschuld 

Besluit je een nieuwe huis te kopen, dan zou je bij enkele hypotheekverstrekkers ook de restschuld kunnen meefinancieren in de nieuwe hypotheek. Niet alle banken doen dit echter. Daarnaast kijken ze erg streng naar je inkomen of je deze extra lasten ook daadwerkelijk kunt dragen.  

Restschuld niet kunnen financieren - Kies voor een lening 

Zijn bovenstaande opties niet mogelijk, dan kun je altijd nog een lening nemen om je restschuld af te lossen. Tegenwoordig bieden steeds meer kredietverstrekkers die mogelijkheid. Het is hierbij wel erg belangrijk dat je alle leningen eerst goed met elkaar vergelijkt op rente en voorwaarden. Je wil tenslotte niet onnodig veel betalen.    

Goedkoop een lening ter financiering restschuld? Online vergelijk je eenvoudig op rente en voorwaarden. Kies de lening die het beste bij je past, sluit deze online af en bespaar een hoop geld! Goedkoopste lening vergelijken >>