Geld lenen klein bedrag

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op

Veel mensen in Nederland hebben het financieel prima voor elkaar, maar hebben op een gegeven moment even een klein geldbedrag nodig. Bijvoorbeeld wanneer meerdere uitgaven tegelijk komen omdat en de wasmachine kapot gaat en de Cv-installatie op zijn laatste benen loopt. Wanneer je spaargeld dan niet genoeg is kan een kleine lening uitkomst bieden. Maar is die mogelijkheid er eigenlijk en hoe werkt dat dan? 

Een klein bedrag lenen? Overweeg een doorlopend krediet. Vergelijk alle aanbieders op rente en voorwaarden en bespaar. Doorlopend krediet vergelijken >>

Klein geldbedrag lenen – Persoonlijke lening

Het kleinste bedrag dat de meeste banken en kredietverstrekkers normaal gesproken uitlenen is 2.500 euro. Minder lenen is meestal niet mogelijk. Er zijn wel enkele partijen die kleinere leningen aanbieden, maar deze zijn vaak niet in het bezit van een AFM vergunning. Dit is een keurmerk voor financiële dienstverleners. Daarnaast is de rente die ze rekenen vaak erg hoog.       

Lening klein bedrag – Doorlopend krediet

Wil je toch graag een kleiner bedrag lenen, maar wel bij een betrouwbare partij mét vergunning en tegen een aantrekkelijke rente? Dan is een doorlopend krediet een veel betere optie. Ook deze sluit je af voor minimaal 2.500 euro, alleen hoef je niet het hele bedrag op te nemen als je dat niet wilt. Je betaalt vervolgens alleen rente over het opgenomen deel. Heb je slechts 1.000 euro nodig, dan neem je gewoon alleen die 1.000 euro op. De resterende 1.500 euro blijven onaangeroerd op de rekening staan en zorgen niet voor extra kosten. 

Klein bedrag geld lenen – Roodstaan of creditcard

Andere alternatieven om een klein bedrag tot je beschikking te hebben, is door rood te staan op je betaalrekening. Je vraagt dit eenvoudig aan bij je eigen bank. Enige voorwaarden die banken stellen is dat er de laatste 3 maanden minimaal 500 euro op de rekening is binnengekomen. 

Wil je liever niet rood staan op je betaalrekening, dan is er nog de overweging om een creditcard aan te vragen. Je hebt dan tot een bepaalt bedrag een bestedingslimiet en je betaalt alleen rente als het openstaande bedrag aan het eind van de maand niet geïncasseerd kan worden. Daarnaast zijn veel aankopen ook nog verzekert als je ze koopt met een creditcard.

Zorg er wel voor dat je zowel bij roodstand, als bij betalen met een creditcard het openstaande bedrag snel aflost. De kosten zijn dan namelijk vrij hoog voor deze kredieten, waardoor het uiteindelijk een dure grap kan worden. 

Goedkoop een doorlopend krediet afsluiten?Vergelijk eenvoudig en snel alle aanbieders en betaal alleen rente over het deel dat je daadwerkelijk opneemt. Rente doorlopend krediet >>
Tags: