Geld lenen ondernemer

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op

Ben je ZZp’er en wil je geld lenen, dan kan dat op twee manier. Voor jezelf als privépersoon of een zakelijke lening als zelfstandig ondernemer. In allebei de gevallen verloopt de procedure op een andere manier dan wanneer je in loondienst bent en een persoonlijke lening aanvraagt. Je hebt namelijk geen vast salaris, waardoor het risico voor de bank of kredietverstrekker groter is. 

Geld lenen als ZZp'er? Vergelijk snel en eenvoudig alle aanbieders op rente en voorwaarden en betaal niet te veel voor je lening. Geld lenen vergelijken >> 

Privé geld lenen als ondernemer

Als ZZp’er weet je vaak niet hoeveel geld er precies komende maand binnen komt. De ene maand is het veel, de andere maand is het weinig. Hierdoor heeft de geldverstrekker geen zekerheid dat hij zijn uitgeleende geld ook daadwerkelijk terugkrijgt. Er zijn echter wel een aantal banken en kredietverstrekkers waarbij je als startend ondernemer een doorlopend krediet kunt afsluiten. Makkelijker wordt het wanneer je langer dan 3 jaar zelfstandig ondernemer bent en een positief resultaat kunt laten zien. 

Geld lenen als ondernemer – Zakelijk

Wil je als ondernemer geld lenen voor je bedrijf, dan moet je opzoek naar een zakelijke lening. Houd er wel rekening mee dat de voorwaarden voor een zakelijke lening anders zijn dan de voorwaarden voor een privélening. Het is dan ook belangrijk dat je van te voren goed nadenkt over de gevolgen van een zakelijke lening voor jou als ondernemer, maar ook de zaak en eventueel je personeel.

Geld lenen tegen lage rente en goede voorwaarden?Geen probleem! Je hoeft alleen maar even online te vergelijken. Heel makkelijk. Goedkoop geld lenen >>
Tags: