Geld lenen student

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op

Als student is het leven vaak duur. Studiekosten, een kamer of huurappartement, kleding en je wilt natuurlijk ook wel eens op stap of met vakantie. Een bijbaan is dan vaak niet toereikend. In zo’n geval is het mogelijk voor studenten om een studentenlening af te sluiten bij een bank. Je leent dan tegen een lagere rente en terugbetalen hoeft pas na je studie. Dit lijkt interessant, maar als student is geld lenen bij DUO nog altijd het verstandigst.  

Geld lenen student bij bank

Het kan altijd een keer voorkomen dat je even in geldnood zit of dat je gewoon een groter bedrag nodig hebt. Als student kun je in Nederland dan bij twee banken terecht: Rabobank en ING Bank. De voorwaarden om een studentenkrediet af te sluiten klinken in eerst instantie aantrekkelijk. Je betaalt een lagere rente en pas na je studie los je af. Maar pas op! Omdat je pas na je studie gaat aflossen en de rente gewoon doorloopt, loopt je schuld ook snel op. Daardoor kan het zo maar zijn dat je schuld na je studie 1,5 keer zo groot is dan het bedrag dat je geleend hebt.

Geld lenen student bij DUO

Voor studenten is en blijft lenen bij Dienst Uitvoerend Onderwijs (DUO) nog altijd de goedkoopste en veiligste manier. Je bepaalt zelf de hoogte van de lening. Heb je de ene maand iets meer nodig dan de andere? Bij DUO verhoog en verlaag je de lening kosteloos. Daarnaast start je ook hier pas met aflossen na je studie, alleen is de rente die ze rekenen een stuk lager dan bij een bank. Heb je namelijk op dit moment recht op een beurs, dan is het rentepercentage bij DUO slechts 0,01%.  

Tags: