Lening zonder onderpand

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op

Wat is geld lenen zonder onderpand?

Bijna alle leningen die je afsluit bij een bank zijn leningen zonder onderpand, oftewel blanco krediet. Denk bijvoorbeeld aan een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of rood staan bij je bank. Wanneer je geld leent zonder onderpand hoef je bij het afsluiten van de lening geen zekerheid te geven aan de bank. Dat wil echter niet zeggen dat een bank niet naar je financiële situatie kijkt, voordat ze een besluit nemen over het verstrekken van de lening. In dit artikel lees je alles over geld lenen zonder onderpand.

Geld lenen zonder onderpand? Vergelijk het grootste aanbod leningen en kies voor de laagste rente en beste voorwaarden! 
Goedkoop geld lenen >>

Lening zonder onderpand duurder?

Het grootste voordeel van lenen zonder onderpand is dan dat je niet meteen je huis of auto kwijt raakt als je de lening niet kunt afbetalen. Er kleeft echter ook een nadeel aan geld lenen zonder onderpand. Omdat de bank minder garantie heeft dat zij het geld dat ze hebben uitgeleend ook daadwerkelijk volgens afspraak terug krijgen, hanteren ze een hogere rente. Je betaalt bij een lening zonder onderpand dus meer rente dan bij een lening met onderpand, waardoor je onder de streep flink meer geld kwijt bent voor hetzelfde leenbedrag.

Besparen op geld lenen zonder onderpand

Ook al betaal je meer rente voor een lening zonder onderpand, wil dat niet zeggen dat je niet kunt besparen. Wij adviseren dan ook om alle aanbieders goed met elkaar te vergelijken voordat je een lening definitief afsluit. De rente die verschillende kredietverstrekkers hanteren verschillen namelijk flink van elkaar, waardoor je toch aardig bespaart als je kritisch vergelijkt. Let daarbij ook goed op de voorwaarden die kredietverstrekkers opnemen. De laagste rente wil namelijk niet zeggen dat je ook het goedkoopst uit bent.

Lening zonder onderpand vergelijken is heel makkelijk!Maak een vergelijking en ontdek wie de laagste rente en beste voorwaarden heeft. Sluit online af en bespaar een hoop geld! Geld lenen vergelijken >>