Hoe lang duurt het voor een lening rond is?

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op

Sluit je een lening af en verloopt alles zoals het hoort te verlopen, dan zou je na ongeveer twee dagen over het geld kunnen beschikken. Maar volgens ons is snelheid niet waar je op zou moeten letten bij het afsluiten van een lening. Het is juist verstandig de tijd te nemen en goed te vergelijken. Er zijn namelijk een hoop aanbieders die allemaal een andere rente vragen en hele andere voorwaarden hanteren. Een snelle beslissing is daarin vaak een dure beslissing.

Zoek je een passende lening?
Betaal dan niet te veel! Vergelijk, vind en sluit direct de lening af met de laagste rente en beste voorwaarden. 
Geld lenen vergelijken >>

Hoe lang duurt het voor een lening rond is?

Als je alle aanbieders goed met elkaar hebt vergeleken en de best passende lening hebt aangevraagd, dan beoordeelt de bank of kredietverstrekker eerst je aanvraag. Ze kijken dan onder andere naar je inkomsten en of je een BKR-registratie hebt.

Is je aanvraag goedgekeurd, dan ontvang je meestal binnen een halve dag een offerte via de mail. Heb je aangegeven liever een papieren versie te ontvangen per post, dan duurt het meestal twee werkdagen.  

Wanneer geld binnen bij lening?

Deze offerte stuur je vervolgens voorzien van je handtekening en aanvullende documenten terug naar de bank of kredietverstrekker. Zodra zij de benodigde gegevens binnen hebben nemen ze de aanvraag in behandeling en ontvang je binnen 24 uur het te lenen bedrag. 

Wil je snel maar goedkoop geld lenen?Vergelijk dan nu het grootste aanbod leningen. Sluit de lening met de laagste rente online af en ontvang in ongeveer twee dagen je geld. Goedkoop geld lenen >>