Lening met negatieve BKR

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op

Heb je een negatieve BKR registratie, dan is het vaak lastig om een lening of krediet af te sluiten. Dit is voor jou als aanvrager erg vervelende natuurlijk. Het belemmert je in je financiële vrijheid. 

Tip! Stel jezelf altijd de vraag of de lening echt noodzaak is of dat er misschien ook een andere oplossing is in plaats van goedkoop geld lenen.

Geld lenen met BKR registratie

Sta je negatief geregistreerd bij het BKR en wil je toch een lening of krediet afsluiten? Dan adviseren wij om eerst eens met je eigen bank te gaan praten. Daar maak je namelijk de meeste kans om een betrouwbare lening af te sluiten, ondanks een negatieve BKR registratie. Zij kennen je en weten wat er elke maand op je rekening staat en wat er vanaf gaat.

Let op! Het geeft absoluut geen garantie dat je bank ook echt een lening verstrekt. Dit hangt af met name van het soort BKR registratie dat je hebt.

Je kunt ook proberen je negatieve BKR te laten verwijderen. Er zijn speciale partijen die gespecialiseerd zijn in het verwijderen van BKR registraties, zoals Dynamiet Nederland. Zij hebben ervaring en kunnen je helpen met het verwijderen van je BKR registratie.

Lenen met negatief BKR bij Sociale Kredietbank

Krijg je bij je eigen bank geen lening, dan heb je altijd nog de mogelijkheid om het bij de Sociale Kredietbank te proberen. Dit zijn gemeentelijke banken voor mensen met een erg laag inkomen of BKR registratie. De kans dat je hier wel een lening krijgt is een stuk hoger dan bij de overige banken. Er zitten echter wel enkele voorwaarden aan verbonden. Zo moet je bijvoorbeeld inkomen ontvangen uit loondienst en wordt er echt naar je persoonlijke situatie gekeken voor wat betreft de hoogte van de lening. Daarnaast is de rente die je betaalt vaak iets hoger dan bij andere banken.

Tip! Vanaf mei 2018 is het opvragen van je eigen gegevens bij het BKR gratis. Na aanvraag duurt het wel nog vier weken voor je het overzicht ontvangt.