Geld lenen met uitkering

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op

Wil je geld lenen, maar heb je een uitkering? Dan is het vaak lastig om ergens een goede lening af te sluiten. De meeste banken verstrekken alleen leningen aan mensen met een stabiel inkomen. Ze willen er namelijk zeker van zijn dat je de lening ook zonder problemen terugbetaalt. Toch zijn er enkele mogelijkheden om een lening af te sluiten wanneer je een uitkering hebt. 

Geld lenen met uitkering - Huis als ondepand

De kans op een lening is groter wanneer je bijvoorbeeld een eigen huis hebt dat als onderpand kan dienen. Je moet dan wel aan kunnen tonen dat het huis overwaarde heeft. Realiseer je dat een maximale lening met uitkering vaak niet heel hoog zal zijn. Daarnaast moet je jezelf afvragen of het slim is om bijvoorbeeld je huis als onderpand op te geven bij een lening.

Let op! Sluit je een lening af via een kredietverstrekker die niet staat geregistreerd bij AFM of DNB, lees dan altijd heel goed de voorwaarden door. Welke kosten brengen zij in rekening en welke rente hanteren ze?

Persoonlijke lening met uitkering – Sociaal krediet

Er is gelukkig nog een derde manier om verantwoord geld te lenen met een uitkering, namelijk lenen bij de Sociale Banken Nederland (SBN). Deze zijn niet commercieel en bekijken gratis alle mogelijkheden voor jou. Als je echt de lening nodig hebt, dan kun je hier terecht voor een persoonlijke lening in de vorm van een sociaal krediet. Je leent dan een bepaalt bedrag en gaat meteen ook aflossen. 

Tags: