Nu geld lenen

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op

Iedereen heeft het wellicht wel een keer nodig. Een bepaald bedrag om snel een onvoorziene post te dekken. En dit bedrag heb je niet altijd zo maar voorhanden. Even snel een lening afsluiten kan uitkomst bieden. Een klein bedrag, of toch een iets groter bedrag. Dit hoeft over het algemeen geen probleem te zijn. 

Direct lenen via flitskrediet

De meest snelle manier van geld lenen is waarschijnlijk het afsluiten van een flitskrediet of minilening. Bij deze leenvorm sluit je een lening af voor een klein leenbedrag dat in een relatief korte periode moet worden terugbetaald. Meestal kun je snel, zo niet direct, over het geleende geld beschikken. Helaas zijn er aan deze manier van lenen meestal hoge kosten verbonden. Vooral wanneer je niet in staat bent de lening binnen de gestelde termijn af te lossen, lopen de kosten hoog op.

Meteen geld lenen – Persoonlijke lening

Wil je geld lenen, dan is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor een persoonlijke lening. Je kiest dan een vast bedrag en dat betaal je in maandelijkse termijn terug. De hoogte van de rente en de looptijd spreek je van te voren af met de geldverstrekker.

Snel geld lenen – Doorlopend krediet

Een meer flexibelere vorm van geld lenen is het doorlopend krediet. Een doorlopend krediet is vrij opneembaar en aflosbaar. Je spreekt dan vooraf een maximum bedrag af en binnen dit bedrag mag je opnemen en aflossen wanneer je wilt. Een doorlopend krediet kent een variabele rente die meestal iets lager ligt dan bij een persoonlijke lening. Nadeel is echter dat de verleiding groot is om meer te lenen dan je eigenlijk vooraf van plan was. Je zit meestal langer dan nodig aan de lening vast, waardoor je aan het eind vaak duurder uit bent. Doorlopend krediet vergelijken. 

Direct geld via creditcard

Veel mensen denken hier niet als eerste aan. Maar een creditcard aanvragen is ook een vorm van snel geld lenen. Met een creditcard neem je namelijk eenvoudig geld op, of je betaalt er direct mee. Een keer per maand worden de aankopen van je rekening afgeschreven. Heb je nu direct geld nodig, maar staat dat bedrag pas over een paar weken op je rekening? Dan kan een creditcard uitkomst bieden. Nadeel hiervan is dat wanneer het geld onverhoopt niet op de rekening staat op het moment van afschrijven, er zich automatisch een openstaande schuld vormt met een erg hoge rente. Wees hier dus erg voorzichtig mee!

Tags: