Doorlopend krediet oversluiten

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op

Wanneer je huidig doorlopend krediet een te hoge rente of ongunstige voorwaarden kent, is oversluiten doorlopend krediet misschien wel de moeite waard. Wil je een doorlopend krediet oversluiten, dan betekent dat eigenlijk gewoon dat je het krediet bij een andere bank onderbrengt. Maar mag je een doorlopend krediet zomaar oversluiten en wat kost dit dan? Je leest alles over krediet oversluiten in dit artikel.

Krediet oversluiten? Vergelijk online en vind het krediet met de laagste rente en beste voorwaarden. Sluit deze online over en bespaar direct. Rente doorlopend krediet >>

Oversluiten doorlopend krediet is gratis!

Een belangrijk kenmerk van een doorlopend krediet is dat de rente en de looptijd variabel zijn. Je spreekt van tevoren dus geen vaste einddatum af met de bank. Precies daarom brengt het oversluiten van een doorlopend krediet geen extra kosten met zich mee. Het is dan ook altijd toegestaan om je doorlopend krediet over te sluiten naar een andere kredietverstrekker.

Krediet oversluiten, hoe die ik dat?

Een doorlopend krediet oversluiten houdt dus in dat je het krediet bij een andere kredietverstrekker onderbrengt. Eigenlijk wil dat dus zeggen dat je een nieuwe lening afsluit waarmee je de oude lening aflost. Een aantal kredietverstrekkers kent hiervoor een overstapservice. Je hoeft dan zelf niets te doen. Je nieuwe kredietverstrekker regelt de hele overname van het doorlopend krediet, zonder extra kosten in rekening te brengen.

Doorlopend krediet oversluiten zonder overstapservice

Als de nieuwe kredietverstrekker geen overstapservice kent, moet je het oversluiten zelf regelen. Je sluit dan zelf een nieuw doorlopend krediet af waarmee je de openstaande schuld bij de oude kredietverstrekker aflost. Daarna dien je alleen nog een verzoek tot beëindiging van het doorlopend krediet in, zodat je niet meer als kredietnemer bij de bank staat geregistreerd.

Huidige doorlopend krediet overzetten - Voorbeeld

Stel je hebt op dit moment een doorlopend krediet van 25.000 euro. Je huidige kredietverstrekker rekent een rentevergoeding van 7,5 procent. Dat komt neer op 1.875 euro per jaar als je de volledige kredietlimiet opneemt. Een andere kredietverstrekker hanteert echter een rente van 5,2 procent, wat neerkomt op 1.300 euro per jaar. Door je doorlopend krediet over te sluiten naar de andere kredietverstrekker, bespaar je jaarlijks alleen al 575 euro.

Krediet oversluiten bespaart je tot wel honderden euro's per jaar!Het enige dat je hoeft te doen is een vergelijking te maken en te kijken of de rente voor het doorlopend krediet ergens anders lager is. Doorlopend krediet vergelijken >>