Persoonlijke lening oversluiten

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op

Als de rente daalt kan het interessant zijn om je lening over te sluiten naar een andere aanbieder. Hierdoor druk je de maandlasten en ben je aan het eind van de rit goedkoper uit. Maar er zijn soms wel voorwaarden en kosten verbonden aan het oversluiten van je persoonlijke lening. Waar moet je op letten bij het lening oversluiten?  

Te dure lening oversluiten? 
Vergelijk het grootste aanbod leningen. Vind de lening met de laagste rente en beste voorwaarden. Sluit online af en bespaar direct! Geld lenen >> 

Lening oversluiten - Boete

Persoonlijke lening overslutien? Houd er dan rekening mee dat sommige kredietverstrekkers je in zo’n geval een boete opleggen. Een lening oversluiten zorgt er namelijk voor dat de kredietverstrekker flink wat rente-inkomsten mis loopt. Dit wil hij gecompensseert zien en dus brengt hij een boete in rekening. Is deze boete hoger dan het voordeel persoonlijke lening oversluiten? Dan heeft je lening oversluiten geen zin. In de voorwaarden van je leenovereenkomst staat vermeld of de kredietverstrekker een boete in rekening brengt als je tussendoor extra aflost. 

Persoonlijke lening oversluiten doe je eenvoudig online

Wordt er geen boete in rekening gebracht, dan is je persoonlijke lening oversluiten heel makkelijk en doe je snel online. De nieuwe kredietverstrekker regelt in de meeste gevallen de afhandeling met je oude kredietverstrekker. Voordat je gaat oversluiten is het wel verstandig eerst alle aanbieders te vergelijken met je huidige lening. Zorg ervoor dat je een kredietverstrekker kiest met lage rente en goede voorwaarden. Als je meer leningen wilt samenvoegen in een nieuwe lening, dan is een persoonlijke gesprek met een adviseur aan te raden.  

Lening oversluiten voor lagere rente en betere voorwaarden?Vergelijk eerst eenvoudig online. Op die manier weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor je persoonlijke lening. Geld lenen vergelijken >>