Tot welke leeftijd kun je geld lenen?

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op

De maximum leeftijd voor het afsluiten van een lening verschilt per kredietvertrekker. Bij de een mag je 60 jaar oud zijn, bij de ander 74. Een reden hiervoor is dat de aanbieder een bepaalt risico loopt wanneer deze een lening verstrekt aan een ouder persoon. Hoe hoger de leeftijd, hoe groter de kans op overlijden. De kredietverstrekker wil uiteindelijk wel het uitgeleende geld terugkrijgen. 

Lenen op latere leeftijd

Er zijn kredietvertrekkers die ook persoonlijke leningen aanbieden voor oudere mensen. Bij deze seniorenleningen is vaak de mogelijkheid om een eventuele restschuld kwijt te schelden. Hier staat helaas wel iets tegenover en dat is een fors hogere rente. Dit is dus een duurdere optie!

Wil je een seniorenlening afsluiten, dan is het verstandig om goed de voorwaarden door te nemen. Deze verschillen per aanbieder. Zo hanteren veel aanbieders een ondergrens en moet je minimaal 58 jaar oud zijn, terwijl anderen hebben opgenomen dat de lening voor een bepaalde leeftijd terug betaalt moet zijn.

Tip: Maak je een vergelijking op Rente.nl, dan zie je door de details van de lening te openen tot welke leeftijd je de lening mag aanvragen.

Minimale leeftijd lening afsluiten

Naast een maximale leeftijd bestaan er ook regels voor de minimale leeftijd voor het afsluiten van een lening. Meer informatie hierover lees je in het artikel Lening 18 jaar.