Welke lening past bij mij?

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op

Sluit je een lening af, dan zijn er verschillende soorten leningen om uit te kiezen. Belangrijk bij deze keuze is dat de lening past bij je persoonlijke situatie en je leendoel. Heb je de juiste lening gevonden, dan is het nog verstandig om alle aanbieders met elkaar te vergelijken, zodat je een aanbieder vindt die de beste voorwaarden geeft en ook nog een lage rente. Je wilt tenslotte niet onnodig veel betalen voor je lening. 

Een passende lening kiezen?
Goed vergelijken is het sleutelwoord. Dit doe je nu heel eenvoudig online. Vind de lening die bij je past! 
Goedkoop geld lenen >>

Welke lening past bij mij? – Eenmalige aankoop

Wil je eenmalig iets kopen, bijvoorbeeld een auto of een nieuwe keuken, dan is een persoonlijke lening het meest geschikt. Je leent dan namelijk eenmalig een bepaald bedrag, tegen een vaste rente en looptijd. Je weet op die manier precies waar je aan toe bent en wanneer de lening is afgelost.

Nadeel van een persoonlijke lening is dat je deze tussentijds niet altijd kunt veranderen. Wil je bijvoorbeeld meer aflossen omdat je een financiële meevaller hebt gehad, dan zijn hier soms extra kosten aan verbonden.  

Welke lening kiezen? – Extra geld achter de hand

Heb je voor een wat langere periode extra geld nodig of ga je bijvoorbeeld je huis verbouwen, maar weet je nog niet hoeveel dit je precies gaat kosten? Dan is een doorlopend krediet een geschikte leenvorm. Je spreekt met de bank een kredietlimiet af. Met een doorlopend krediet kun je tijdens een bepaalde periode, tot aan de kredietlimiet, onbeperkt opnemen en aflossen. Je betaalt alleen rente over het opgenomen deel. Dit is wel altijd een variabele rente. Deze kan dus dalen, maar ook stijgen. Je weet vooraf dus niet precies wat de exacte kosten zijn.

Ook moet je sterk in je schoenen staan. Het kan namelijk aanlokkelijk zijn om telkens een bedrag op te nemen, maar dan duurt het wel weer langer voor je de lening hebt afgelost en betaal je telkens rente over het opgenomen bedrag, waardoor de kosten flink kunnen oplopen.  

Welke lening past bij mij? – Goed vergelijken!

Weet je welke leenvorm het beste bij jou en je leendoel past? Dan is het nog belangrijk dat je goed alle aanbieders met elkaar vergelijkt! Let niet alleen op de hoogte van de rente, maar kijk ook goed naar de voorwaarden. Deze kunnen er voor zorgen dat je lening met lage rente toch fors duurder uitvalt. Wees dus kritisch en kies niet te snel voor de eerste de beste bank of kredietverstrekker. 

Lenen tegen de laagste rente?Kies de lening die het beste bij je past met de laagste rente. Vergelijk, vind en sluit direct af. Geld lenen vergelijken >>