Bonusrenterekening

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op

Een bonusrenterekening is een spaarvorm waarbij je een extra hoge rente ontvangt wanneer het saldo op je spaarrekening aan het einde van de afgesproken periode hoger of gelijk is dan het saldo aan het begin van het jaar. De extra rente die je ontvangt is dus een stimulatie om te sparen.

Profiteren van de hoogste rente? Vergelijk direct de verschillende spaarvormen online en vind de spaarrekening die bij jou past! Spaarrente vergelijken >>

Bonusrente - Voorwaarden

Een bonusrenterekening lijkt in veel opzichten op een gewone spaarrekening. Je kunt namelijk onbeperkt geld opnemen en inleggen. Ook is de rekening online te beheren en ben je doorgaans niet verplicht om een minimumbedrag in te leggen.

De bonusrenterekening onderscheidt zich ten opzichte van een gewone spaarrekening op het gebied van spaarrente. Net als op een gewone spaarrekening ontvang je op een bonusrenterekening altijd een variabele rente. Is je saldo gedurende een bepaalde periode gelijk gebleven of zelfs gegroeid? Dan ontvang je bovenop de basisrente een bonusrente.

De periode waarin je spaarsaldo minimaal gelijk moet blijven, verschilt per bonusrenterekening. Zo keert de ene bank een bonusrente uit wanneer het saldo in een bepaald kwartaal niet gedaald is, terwijl andere banken een bonusrente per jaar vergoeden. Tot slot zijn er ook bonusrenterekeningen waarbij je een bonusrente ontvangt wanneer je saldo boven een door de bank bepaald minimumbedrag komt.

Let op: Het gaat hier doorgaans niet om een kalenderjaar. Een spaarjaar loopt bij een bonusrenterekening vanaf het moment dat je de rekening opent tot 12 maanden later.

Spaar tegen de hoogste rente! Vergelijk eenvoudig online alle aanbieders en kies de spaarrekening met de hoogste rente en beste voorwaarden. Rente spaarrekening >>