Zilvervlootrekening

Redactie Rente.nlLaatst gewijzigd op

Wat is een zilvervlootrekening en waarom is zilvervlootĀ  sparen zo uniek?

Sinds 2012 kun je bij SNS Bank en RegioBank weer zilvervloot sparen. (Groot)ouders van kinderen die jonger zijn dan 16 jaar kunnen een zilvervloot spaarrekening voor hun (klein)kind openen. Wat de kenmerken van een zilvervlootrekening zijn en wat zilvervloot sparen zo uniek maakt, lees je in dit artikel.

Rekening openen voor je kind? Kijk niet alleen naar zilvervloot sparen. Vergelijk en vind de rekening met de hoogste rente. Spaarrekening kind >>

Wat is zilvervloot sparen?

Een van de kenmerken van zilvervloot sparen is dat er per jaar maximaal 600 euro op de rekening gestort kan worden. Ook wanneer je in een bepaald kalenderjaar bedragen opneemt, blijft het maximaal te storten bedrag 600 euro.

De bank vergoedt elk jaar een variabele spaarrente over het bedrag op de zilvervlootrekening. Wat het zilvervloot sparen daarnaast zo bijzonder maakt, is de bonus die het kind op zijn/haar 18e verjaardag ontvangt. De bank keert op dat moment namelijk een bonuspremie van 1 procent per volmaakt spaarjaar uit, met een maximum van 10 procent. Deze bonuspremie krijg je alleen over de inlegde bedragen, niet over de rente die je tussentijds hebt ontvangen. Onderstaand voorbeeld laat zien hoe de bonuspremie van de zilvervloot spaarrekening werkt.

Voorbeeld zilvervloot sparen

Voorbeeld:Henk opent bij de geboorte van zijn zoon een zilvervloot spaarrekening. Jaarlijks stort hij hier 400 euro op, zonder tussentijds bedragen op te nemen. Na 18 jaar sparen staat er dus (18 x 400 =) 7.200 euro op de zilvervloot spaarrekening. Op zijn 18e verjaardag ontvangt de zoon een bonuspremie van 1 procent per jaar. Hiervoor geldt echter een maximum van 10 procent. De bonuspremie bedraagt dus (10 procent x 7.200 euro =) 720 euro.

Zilvervloot rekening openen

Je kunt bij SNS Bank en RegioBank een zilvervloot rekening openen tot de 16e verjaardag van je kind. Bij het openen van deze spaarrekening kind ontvang je een leuk welkomstcadeau. De zilvervloot spaarrekening staat overigens op naam van je kind, maar als ouder ben je hier verantwoordelijk voor. De bank zet de zilvervloot rekening automatisch om in een internetspaarrekening op het moment dat je kind 18 wordt.

Spaar tegen de hoogste rente! Vergelijk eenvoudig online alle aanbieders en kies de kinderspaarrekening met de hoogste rente en beste voorwaarden. Spaarrekening kind vergelijken >>